Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, ülke yönetimine yeni bir bakış, çağdaş bir anlayış getirmek istediğine dikkat çekerek, ülkede geçerli olan siyaset tarzından rahatsız olduğunu ve bunu değiştirmeye aday olduğunu söyledi.
Özersay, Kıbrıs Türk halkının sağduyusuna güvendiğini belirterek, 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Kıbrıs Türk siyasi yaşamı bakımından bir kırılma noktası olacağına inanç belirtti.
Kudret Özersay Seçim Ofisi’nden verilen bilgiye göre, Özersay dün akşam katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda açıklamalarda bulundu.
Özersay “dünya hızla değişiyor, dünyanın pek çok ülkesinde siyasette, ülke yönetiminde yer alanlar, isimler sürekli değişiyor ama bizde siyaset yapanlar bir yere gelince durmak, ‘tamam benden bu kadar’ demek istemiyor. Yirmi birinci yüzyılda, yani 2015’te artık 1970’lerin ya da 1980’lerin siyaseti ile geleceğe bakamayız. Bu ülkede, dünyada olduğu gibi yeni bir nesil yetişti, bizler kendi alanlarımızda eğitim aldık, fiilen bu görevlerde yer alarak tecrübe sahibi olduk” dedi.
Özersay, son yapılan genel seçimde Meclis’te temsil edilen milletvekillerinin büyük bir bölümünün seçilemediğini, vatandaşın kendi partisinin “git ve şunu seç” dediklerinden ziyade ülke yararına gördüğü isimleri seçmeye yöneldiğini savundu.
Son erken genel seçimde bir miktar değişiklik yaşandığını ama yeterli olmadığını söyleyen Özersay, “o zaman çok daha köklü bir değişimi yapıp yeni bir yönetim anlayışını hep birlikte kuracağız” dedi.
Özersay şöyle devam etti:
“Ancak erken genel seçimde halk olarak yaptığımız değişiklik yeterli olmamış olmalı ki Meclis hala zaman zaman toplanamıyor, vekillerin bir kısmı işçiye yapılan artışın kat kat fazlasını kendi maaşına yapmaktan çekinmiyor ve kendilerini seçenlerin iradesine rağmen bir partiden diğerine transfer olmakta bir sakınca görmüyorlar. Tüm bunlar bize, gerek erken genel seçimde gerekse belediye seçimlerinde verdiğimiz mesajın siyasiler tarafından yeterince anlaşılmadığını, bir başka ifadeyle yaptığımız değişimin yeterli olmadığını gösteriyor. O zaman çok daha köklü bir değişimi yaparak, üstelik de buna devletin başı konumundaki Cumhurbaşkanlığı makamından başlayarak bu ülkede hak ettiğimiz yönetimi kurmalıyız. Balık baştan kokar, köklü değişiklikler için asıl değiştirmeye başlayacağımız yer de Cumhurbaşkanlığı olmalı. Anayasamıza göre Cumhurbaşkanı devletin başıdır”.